Väylät, kurkistuskurssit... mitä ihmettä?

Verkossa tapahtuva koulutus ja siihen liittyvien tekijöiden kehittäminen oli molempien organisaatioiden (Samiedu, Xamk) yhteisenä kiinnostuksen kohteena, ajatellen toimintaympäristöä ja tulevaisuuden vetovoimatekijöitä. eEDU hankeen keskeisinä tavoitteina olivat verkko-oppimisen pedagogiikan kehittäminen, sekä toimintamallin luominen mahdollistamaan jatkossa laadukkaan verkko-opintotarjonnan tuotannon. 

Siis paitsi opettajien osaamisen kehittäminen ja verkkopedagogiikan yhteiskehittäminen molemmissa oppilaitoksissa, hankkeen tavoitteena oli kehittää opintojaksojen tuotantoa toisen asteen ja korkea-asteen välillä niin, että saadaan luotua jatkoväyläopintoja tukeva verkko-oppimisen toimintamalli.

Tähän panostimme alusta alkaen, mutta tie tuotantoon on aika mutkikas. Samaan aikaan pedagogisten valmennusten toteutusten kanssa on suunniteltu ja toteutettu toiselta asteelta ammattikorkeakouluun johtavia jatkoväyläopintojen opintojaksoja. Ensimmäisenä maaliskuussa 2022 julkistettiin lähihoitajille soveltuva Kliiniset taidot sairaanhoitajan työssä –opintojakso. Opintojakso on tarkoitettu niille opiskelijoille jotka ovat kiinnostuneet ammattikorkeakouluopinnoista ja omaavat jo perustiedot potilaan perushoidosta ja huolenpidosta. Syksyllä valmistuu liiketalouden opintojakso sekä valmiina loppuvuodesta tapahtuvaan julkaisuun on myös kolme turvallisuusalan opintojaksoa, jotka soveltuvat toiselta asteelta ammattikorkeakouluun johtaviin väyläopintoihin. Turvallisuusalan tarjottavat viiden opintopisteen opintojaksot ovat Tapahtumaturvallisuus, Riskien hallinta sekä Turvallisuusprojekti. 

Opintojaksojen julkaiseminen vasta loppuvuodesta liittyy jotenkin opintojaksojen tuotannon kaksinkertaiseen rahoitukseen ja projektipäälliköiden yksinkertaiseen ymmärrykseen. Näitä opintojaksoja odotellessa olemme valmistautuneet toteuttamaan syksyn 2022 aikana videoesityksen joka puolestaan helpottaa näiden opintojaksojen markkinointia opiskelijoille. eEdu -hankkeen aikana tuotettavat opintojaksot painottuvat ensisijaisesti turvallisuusalaa koskeviin opintoihin. Tavoitteena on antaa toisen asteen opiskelijoille lisää vapaasti valittavia opintojaksoja, jotka samalla kehittävät valmiuksia korkeakouluopintoihin ja ovat hyväksiluettavia Xamkin turvallisuusalan opintoihin.


Hyvää kesää ja elokuussa taas jatketaan!

-Tommi






 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Digipedavalmennuksesta virikkeitä verkko-opetukseen - valmennuksen kynnyksellä (osa 1)

Verkko-oppimisen kehittämistyö uudisti verkko-opetuksen toteutustapoja ja toi verkko-opettajat yhteen

Verkko-opetuksen suosio kasvaa - kustantajilta uutena tuotteena valmiita verkkokursseja