eEDU-hanketiimin jäsenet esittäytyvät: Sanna Laukkarinen

 


Moi!

Ensimmäisenä eEDU-hankeblogin raapustajista esittäytyy hankkeen projektipäällikkö Sanna Laukkarinen eli minä. Olen lappeenrantalaislähtöinen kielenopettaja,


joka hurahti verkko-oppimisen ja -opetuksen kysymyksiin jo Jyväskylän yliopiston Soveltavan kielentutkimuskeskuksen hankkeessa 2000-luvun puolivälissä. Siitä lähtien olen ollut innokas kokeilija ja opettelija digitaalisten opetus- ja oppimisresurssien käytössä. Uteliaisuuteni on johdattanut minut opiskelemaan viime aikoina myös informaatioteknologiaa avoimeen yliopistoon. 

Aloitin Ammattiopisto Samiedun ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk:n yhteishanke eEDU-Verkko-oppimisen kehittäminen -hankkeen projektipäällikkönä syyskuussa 2020. Olen puolen vuoden ajan sopeutunut elämään matkalaukkuelämää kahden kaupungin väliä. Tosin muutaman viime kuukauden ajan työskentely on ollut lähinnä etäyhteyksin tapahtuvaa yhteydenpitoa. Hankkeessamme toimii lisäkseni Xamk:lta eKampuksen suunnittelija Tommi Pälli ja Samiedun kolme e-opettajaa puolikkaalla työajalla. Hanketiimimme saa lisäksi säännöllisesti vahvistusta Xamk:lta videotuotantojen sekä ammattialojen opettajien osalta. 

Halusin jo syksyllä aloittaa hankeblogin kirjoittamisen, sillä kaipasin viestintäkanavaa, jolle voisimme päivittää hankkeen edistymisestä, tehdyistä havainnoista ja uusista ideoista verkko-oppimisen kehittämisen parissa. Hankkeemme tavoitteena on kehittää yhteistyössä verkko-oppimisen laatua ja opettajien digipedagogista osaamista. Tähän mennessä olemme ammattiopistossa ehtineet uudistaa verkko-oppimisympäristömme ja laadimme myös laatukriteerit verkko-opintojen suunnittelulle ja toteuttamiselle. Lisäksi olemme perehdyttäneet opettajia digipedagogiikan ja saavustettavuusvaatimusten saloihin sekä Moodle Pinja -verkko-oppimisympäristön käyttöön.  

Tähän blogiin kirjoittelemme verkko-oppimisen ja -opetukseen liittyvistä teemoista kevyesti ja huumorilla. Seuraavan esittelyvuoron annan Tommille, joten vastuu siirtyy lukijalle!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Digipedavalmennuksesta virikkeitä verkko-opetukseen - valmennuksen kynnyksellä (osa 1)

Verkko-oppimisen kehittämistyö uudisti verkko-opetuksen toteutustapoja ja toi verkko-opettajat yhteen

Oppimisen tulevaisuus - palasteltua täsmäsisältöä mikro- ja nanokurssien muodossa