ThingLink monipuolistuu kesällä 2021 - editori uudistuu vuoden 2021 aikana

ThingLink on varmaankin suurimmalle osalle Ammattiopisto Samiedun henkilöstöstä ja opiskelijoista tuttu opetusteknologian palvelu. ThingLinkillä voi toteuttaa helposti ja nopeasti interaktiivisia kuvia ja videoita, karttoja, virtuaallisia oppimisympäristöjä ja virtuaalikierroksia. ThingLinkin kuvia ja videoita voi rikastaa teksteillä, kuvilla, videoilla, äänitiedostoilla, hyperlinkeillä, sijaintitiedoilla ja muulla upotetulla sisällöllä. ThingLinkillä on mahdollista tehdä myös yksinkertaisia pelillisiä interaktiivisia sisältöjä etenemisehtoja käyttämällä. 

Katso esimerkki ThingLinkillä toteuttamastani pakopelien esittelystä. 

ThingLinkiä voi käyttää myös opiskelijoiden aktivoimiseen ja opintoihin sitouttamiseen. Opettaja voi esitellä opiskelijoille virtuaalisten ympäristöjen kautta työ- ja toimintaympäristöjä, joihin opiskelijoilla ei muuten olisi pääsyä tai joihin he eivät voi fyysisesti mennä. ThingLinkin kautta opettaja voi rakentaa opiskelijoille kokemuksellisia oppimisympäristöjä, jotka mallintavat ja jäljittelevät todellisia toimintaympäristöjä. 

Opiskelijat voivat omalla tunnuksellaan tuoda palveluun kuvia ja videoita, joihin he voivat luoda omia merkintöjään, muistiinpanojaan tai kertomuksia. Opiskelijat voivat rakentaa näin omaa oppimateriaaliaan ja jakaa sitä oman opiskelijaryhmän jäsenille sekä opettajille esimerkiksi linkin lähettämällä. 

ThingLink uudistuu kovaa vauhtia. Vasta muutama viikko sitten palveluun tuli Canva-integraatio, joka mahdollistaa graafisen suunnittelualusta Canvan käytön interaktiivisten kuvien pohjana. Uudistukset eivät kuitenkaan jääneet tähän. ThingLinkin Aleksi Komu ja Henri Pennanen pitivät tiistaina 27.4.2021 webinaarin teemalla Merkityksellisiä oppimiskokonaisuuksia ThingLinkin avulla. Seuraavassa muutamia kesän korvilla tulevia ThingLinkin uudistuksia lyhyesti esiteltynä. 

  1. Oppimismoduulit 2.0.
    Oppimismoduulit mahdollistavat oppimisanalytiikan toimintojen hyödyntämisen ThingLinkin sisällöissä ja datan yhdistämisen verkko-oppimisympäristöihin. Tällä hetkellähän Samiedun Moodle-oppimisympäristöt eivät kerää dataa ThingLink-alustan käytöstä eikä varsinaista suoritusdataa olekaan tarjolla. Uudessa Oppimismoduulit 2.0. -kokonaisuudessa on käytössä useampia kysymystyyppejä ja siirtyminen kysymysten välillä on myös mahdollista. Oppimismoduuleja voi upottaa ja julkaista suoraan omassa oppimisympäristössä. Lisäksi moduuleista saa opiskelijan etenemisestä visuaalisesti esitettyä dataa sekä opiskelijan että opettajan hyödynnettäväksi.  

  2. Oppimispolut
    Toisena uudistuksena ThingLink tuo palveluun oppimispolkujen luonnin. Personoitujen oppimispolkujen ansiosta erilaisten pelillisten ratkaisujen kuten pakopelien, skenaarioharjoitteiden ja virtuaalisten kierrosten luominen tulee entistä monipuolisemmaksi.

  3. 3D-mallien tuki
    Kolmantena uudistuksena ThingLinkissä tulee olemaan 3D-mallien tuki taustamateriaaleiksi. 3D-malleihin voi kuvien ja videoiden tavoin luoda upotettua ja lisättyä interaktiivista sisältöä.

  4. Uusi editori
    Tämän vuoden aikana ThingLinkiin on tulossa myös uusi editori, jossa muun muassa tägikorteille on saatavilla entistä useampia vaihtoehtoja. 
Mikäli ThingLink ei ole sinulle vielä tuttu, niin suosittelen lämpimästi tutustumaan. Voit aloittaa tutustumisen esimerkiksi seuraavan esittelyvideon avulla tai suuntaamalla suoraan ThingLinkin sivuille.


Henri esitteli myös Valtakunnallisten tutoropettajapäivien käyttämän hienon 360-idean, jossa tavallisilla kuvilla saa luotua "pyörivän" taustakuvan ThingLinkiin. Jippo on siinä, että tehdään 2:1-kuvasuhteella kuva (esim. 4096 x 2048px), johon sijoitetaan halutut kuvat janaksi. Kuva tuodaan ThingLinkiin ja valitaan taustaksi interaktiiviselle tuotokselle 360-kuva. Näin kuvista muodostuu eräänlainen pyörivä kuvakaruselli. 

Samiedussa on käytössä ThingLinkin organisaatiolisenssi, joten opettajat ja opiskelijat kirjautuvat sisään oppilaitoksen Microsoftin tunnuksilla. Jos haluat kysyä jotakin ThingLinkin käytöstä, niin voit ottaa yhteyttä eEDU-tiimiin tai Anne-Mari Behmiin. 

Sanna
eEDU


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Digipedavalmennuksesta virikkeitä verkko-opetukseen - valmennuksen kynnyksellä (osa 1)

Verkko-oppimisen kehittämistyö uudisti verkko-opetuksen toteutustapoja ja toi verkko-opettajat yhteen

Oppimisen tulevaisuus - palasteltua täsmäsisältöä mikro- ja nanokurssien muodossa